Arbejdsmiljøprisen 2018: Kom til temadag og prisuddeling

Midt i april fejres arbejdsmiljøet med en temadag, der sætter spot på forandringer og ny teknologi. På temadagen kårer Arbejdsmiljørådet de fire vindere af Arbejdsmiljøprisen 2018.

Foto: ArbejdsmiljøprisenDer blev uddelt blomster og store bifald, da fire vidt forskellige arbejdspladser – en lufthavn, en skole, en entreprenørvirksomhed og hele plejeområdet i en kommune -modtog Arbejdsmiljøprisen 2016. Foto: Arbejdsmiljørådet 

Nu kan man tilmelde sig temadagen om arbejdsmiljø, forandringer og ny teknologi. Temadagen bliver afholdt d. 11. april 2018, og det er Arbejdsmiljørådet, der står bag.

På dagen uddeles Arbejdsmiljøprisen 2018 i de fire kategorier:

  •  Arbejdsulykker
  • Psykisk arbejdsmiljø
  • Muskel og skeletpåvirkninger
  • Forandringer og ny teknolog

Derudover kommer en række oplægsholdere, der giver deres perspektiv på, hvordan ny teknologi som robotter, data, automatisering og digitalisering former det moderne arbejdsmarked og påvirker arbejdsmiljøet.

Jesper Ulsø fra Dare Disrupt fortæller om megatrends inden for digitalisering og teknologisk udvikling. Janne Gleerup, lektor på RUC, ser på, hvordan vi kan anvende ny teknologi i udviklingen af arbejdsmiljøet – der er både nye muligheder men også faldgruber. Nikolaj Sonne, it-ekspert og vært på DR’s ’So Ein Ding’, stiller skarpt på, hvad fremtiden måske bringer i en verden af kunstig intelligens, robotter og overvågning. 
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen deltager også.

 

 

Arbejdsmiljøprisen

Arbejdsmiljørådet uddeler i 2018 for 12. gang Arbejdsmiljøprisen for at sætte fokus på det gode arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøprisen har bred opbakning fra hele arbejdsmarkedet. Dommerkomiteen, der både nominerer og kårer vinderne, består af repræsentanter fra DA, LO, KL, FTF, Lederne og Akademikerne, samt formand for Arbejdsmiljørådet Lisbeth Lollike.

Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2018 kåres den 11. april 2018. Prisoverrækkelsen finder sted på Axelborg og afvikles som en del af en temadag, som har ”Forandringer og ny teknologi” som tematisk ramme. 

 


 

 

Af Ida Marie Winge

Oprettet d. 9. mar 2018