Ideer udefra skal gøre regler mere enkle

Beskæftigelsesministeren har modtaget en række forslag til enklere arbejdsmiljøregler. Det sker i forbindelse med kampagnen ’Bedre regler’.

Foto: skrivebord og hænder
Foto: iStock

I forårsmånederne har borgere, virksomheder og organisationer haft mulighed for at komme med deres ideer til, hvordan arbejdsmiljøreglerne kan gøres mere enkle og effektive. Det har resulteret i 454 forslag. Bag initiativet, der er iværksat i forbindelse med kampagnen ’Bedre regler’, står beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Ministeren er glad for de mange forslag, hvoraf de relevante nu vil blive afleveret til det ekspertudvalg, regeringen nedsatte sidste år. Udvalget er bl.a. i færd med at se på arbejdsmiljøsystemets organisering samt muligheden for at forenkle arbejdsmiljøreglerne.

Ifølge en pressemeddelelse fra ministeriet peger flere undersøgelser på, at arbejdsmiljøreglernes kompleksitet udgør en udfordring for virksomhederne. En undersøgelse fra Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur viser således, at ca. hver femte danske virksomhed mener, at kompleks lovgivning gør området vanskeligt.

Intern oprydning i ministeriet

Internt i Beskæftigelsesministeriet er der også fokus på at få bedre og mere enkle regler. Arbejdstilsynet er eksempelvis i færd med at rydde op i de interne instrukser og procedurer, som gælder for tilsynets medarbejdere. 

Målet er, at de tilsynsførende skal have mere tid på til at fremme et godt arbejdsmiljø på virksomhederne. 

Læs mere om Ekspertudvalget 

 

Af Birgit Bruun Christensen

Oprettet d. 12. jun 2018