Se hvem der vandt Arbejdsmiljøprisen 2018

Et solidt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere kendetegnede de fire arbejdspladser, som modtog Arbejdsmiljøprisen 2018.

Arbejdsmiljøprisen blev for 12. gang uddelt til fire arbejdspladser, som har gjort en mærkbar forskel for arbejdsmiljøet. Foto: Arbejdsmiljørådet

En massiv reduktion i antallet af arbejdsulykker, en ny opfindelse som letter belastninger i muskler og led, en systematisk indsats rettet mod alvorlige voldsepisoder og en app som giver 112-personalet mere overskud til kerneopgaven. Det var initiativer, som blev hædret med Arbejdsmiljøprisen onsdag d. 11. april 2018.

-I dag er en festdag, hvor vi fejrer arbejdspladser, hvor ledere og medarbejdere hver dag gør en forskel, sagde Lisbeth Lollike, formand for Arbejdsmiljørådet i sin åbningstale og pointerede, at fælles for vinderne og de nominerede er deres markante resultater samt, at ledelse og medarbejdere har samarbejdet om at finde løsninger, som passer til kulturen og kerneopgaven på netop deres arbejdsplads.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen deltog også, og han understregede ligesom Lisbeth Lollike vigtigheden af det gode samarbejde og lagde vægt på, hvor afgørende det er, at der er pionerer, som går foran og gør en forskel.  

- Jeg er imponeret over, hvor meget det rykker, når ledelsen og medarbejderne prioriterer arbejdsmiljøet, og når arbejdsmiljøindsatsen er skræddersyet til den enkelte arbejdsplads og dens udfordringer med fx ulykker eller stress. Det er noget, vi alle kan lære af, både ude på de danske virksomheder og på Christiansborg, og derfor vil jeg gerne takke vinderne i dag for at gå forrest og vise, hvordan det skal gøres. Det er stærkt gået, sagde han.  

Vinderne modtog et stort bifald og en statuette, som var specialdesignet til anledningen af kunstneren Peter Hesk.     

 

Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2018

 • Dansk Supermarked Nonfood Lager modtog prisen i kategorien ’Arbejdsulykker’.

  Virksomheden har reduceret antallet af arbejdsulykker med næsten 90 procent fra 2013 – 2017 og udviklet en god sikkerhedskultur i det daglige arbejde. Blandt andet gennem tavlemøder, ved at fokusere på nærveds-ulykker og ved at fejre deres succeser. Virksomheden har også haft et særligt fokus på vikarer, som er en udsat gruppe på arbejdsmarkedet. 
 • Overfladebehandlingsvirksomheden Gardit modtog prisen i kategorien ’Muskel og Skeletpåvirkninger’.

  Virksomheden har med opfindelsen af en ny sikkerhedsafbryder øget sikkerheden og mindsket risikoen for nedslidning hos Gardits sandblæsningsoperatører.
 • Børnecenteret Solbo modtog prisen i kategorien ’Psykisk Arbejdsmiljø’.

  Børnecenteret har mindsket antallet af alvorlige voldsepisoder ved at overgå til elektronisk registrering af voldsepisoder. Den nye måde at registrere på fremmer også personalets trivsel.
 • Det Præhospitale Center i Region Sjælland modtog prisen i kategorien ’Forandringer og Ny Teknologi’.

  Det Præhospitale Center har med en ny app formået at lette presset i svære situationer og hjælpe redderne med hurtigere at træffe beslutninger om, hvor patienter skal hen.  

Følg @VFAvidencenter på Instagram, hvor du også kan se billeder fra Arbejdsmiljørådets uddeling af Arbejdsmiljøprisen 2018.

Læs hvordan, 112-personalet i Region Sjælland, som vandt Arbejdsmiljøprisen 2018, har fået mere overskud med en ny app

 

Om Arbejdsmiljøprisen

Arbejdsmiljørådet uddeler i 2018 for 12. gang Arbejdsmiljøprisen for at sætte fokus på det gode arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøprisen har bred opbakning fra hele arbejdsmarkedet. Dommerkomiteen, der både nominerer og kårer vinderne, består af repræsentanter fra DA, LO, KL, FTF, Lederne og Akademikerne, samt formand for Arbejdsmiljørådet Lisbeth Lollike. Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2018 blev kåret 11. april 2018 på Axelborg i København. 

Prisuddelingen var en del af en temadag, som satte spot på, hvordan ny teknologi som robotter, data, automatisering og digitalisering former det moderne arbejdsmarked og påvirker arbejdsmiljøet. 

Læs mere om Arbejdsmiljøprisen og vinderne

 

Af Ida Marie Winge

Oprettet d. 11. apr 2018