Massiv interesse for stress-app

Flere og flere medarbejdere får hjælp til at forebygge stress via en app, der blev lanceret i 2014. Interessen har siden været massiv - også i udlandet. Chefpsykolog Michael Danielsen mener, den kan være med til at knække stresskurven.

To gange om måneden meddeler mobilen, at det er tid til at besvare 5 elektroniske spørgsmål om, hvordan man trives. De går eksempelvis på søvn, humør og motivation. Spørgsmålene er baseret på WHO's trivselsindeks og er udviklet i forbindelse med appen Howdy, som virksomheder kan købe til at forebygge stress.

Bag værktøjet står Worklife Barometer og Psykiatrifonden med bistand fra forskere i Region Hovedstaden.

- I løbet af det seneste kvartal er der næsten sket en fordobling af antal brugere i forhold til det foregående år. Jeg vil sige, at interessen er massiv, fortæller partner Esben Schnurre i Worklife Barometer og tilføjer, at den er ved at blive rullet ud i både Sverige, Tyskland, England, USA og Kina. Foruden samarbejdet med Psykiatrifonden har firmaet for nylig indgået en samarbejdsaftale med Falck Healthcare samt en række pensionsselskaber.

Det bedste værktøj til dags dato

Chefpsykolog i Psykiatrifonden Michael Danielsen har været med til at udvikle Howdy, og han mener, at den ligefrem kan være med til at knække stresskoden. Især hæfter han sig ved, at trivselsproblemerne ikke kun overlades til den enkelte. Han mener også, at modellen er et godt alternativ til de mere generelle trivselsmålinger, der kan vise sig at være mere handlingslammende end handlingsanvisende.

- Det kan være meget vanskeligt at håndtere, hvis det eksempelvis viser sig, at en ud af 48 medarbejdere bliver mobbet, siger han og uddyber, at modellen helt overordnet er mere operativ end andre tilgange, fordi der er fokus på den generelle trivsel, som omfatter det hele liv.

- Stress er et meget kompleks begreb, som kan betyde utrolig meget forskelligt. Jeg tror, det er derfor, vi hidtil har haft så svært ved at få skovlen under det. De 5 elektroniske spørgsmål er formuleret ud fra en positiv vinkel. Man kan sige, at vi nedbryder stressbegrebet, så den enkelte og virksomheden kan få øje på nye og meget konkrete løsninger, siger han.

 

 

Fakta om app'en Howdy

  • Appen Howdy er et stressforebyggende værktøj målrettet virksomheder.

  • Løsningen indebærer, at medarbejdere 2 gange om måneden besvarer 5 elektroniske spørgsmål om trivsel. Enten på mobil eller computer. Både medarbejdere og virksomhed får løbende feedback på, hvordan stressniveauet udvikler sig, så der kan tages aktion på eventuelle problemer på henholdsvis individ- og afdelingsniveau.

  • Medarbejdere, der viser alarmerende tegn på mistrivsel, bliver kontaktet af en psykolog.

  • Alle data er anonyme.

  • 30 virksomheder har indtil videre købt løsningen, der omfatter næsten 4.000 medarbejdere. Den koster en krone per medarbejder per dag. Hidtil er Howdy primært rullet ud i private virksomheder, men der enkelte kommuner og statslige arbejdspladser er også i blandt.

  • For yderligere info kontakt partner Esben Schnurre, Worklife Barometer på telefon 31 24 88 78 eller besøg hjemmesiden her

 

Af Birgit Bruun Christensen

Oprettet d. 1. mar 2016