Velkommen til den nye portal om arbejdsmiljø

Arbejdsmiljoviden.dk har fået nyt læsevenligt design, som både passer til mobil, tablet og computer.

Hvis du undrer dig over, at arbejdsmiljoviden.dk ser anderledes ud, end den plejer, er det ikke dig, den er gal med. Arbejdsmiljøviden.dk er nemlig netop gået i luften med et nyt og mere læsevenligt design, hvor portalens brugerflade tilpasser sig mediet.

Det betyder, at du får en lige så god oplevelse, uanset om arbejdsmiljoviden.dk bliver besøgt via en tablet, en smartphone eller en computer.

På portalen kan man stadig holde sig opdateret med forskningsbaseret viden om alskens arbejdsmiljøemner, finde brugbare værktøjer, blive guidet videre til andre websites om arbejdsmiljø, fx BAR’erne og Arbejdstilsynet, blive inspireret af god praksis fra andre arbejdspladser, få styr på love og regler samt alt det andet, som du kender og bruger.

Men der er også sket en række nye ting:

Tre centrale temaer med den nyeste forskningsbaserede viden

Portalens opbygning afspejler de tre prioriterede områder i 2020-strategien: psykisk belastning, overbelastning af muskel og skelet samt arbejdsulykker. Videncentrets kampagner om fysisk og psykisk arbejdsmiljø er derfor flyttet fra deres selvstændige hjemmesider ind på portalen. Samtidig er der kommet et nyt stort tema om arbejdsulykker.
 
Se her, hvor du kan finde de forskellige kampagner:

  1. Tema om smerter i muskler og led
    Kampagnen ”Job og krop” kan findes under temaet ”Smerter i muskler og led".
  2. Tema om psykosocialt arbejdsmiljø
    Kampagnerne ”Fra stress til trivsel”, ”Forebyg mobning”, ”Skab gode forandringer” og ”Forebyg vold på jobbet” kan findes under temaet om ”Psykosocialt arbejdsmiljø”.
  3. Nyt stort tema om arbejdsulykker
    Desuden lanceres et stort tema om arbejdsulykker, hvor man kan læse, hvorfor det er vigtigt, at medarbejdere og ledelse samarbejder om en god sikkerhedskultur.  Læs for eksempel de syv sikre til en sund sikkerhedskultur og test din virksomheds sikkerhedsklima.

Genvej til branchearbejdsmiljørådene

Også branchearbejdsmiljørådene får en mere fremtrædende plads på den relancerede portal. På forsiden bliver de præsenteret via en overskuelig oversigt over alle branchearbejdsmiljørådene. På den måde kan arbejdspladserne finde lige præcis den specifikke fagviden og de værktøjer, som man har brug for inden for sin branche.

Rundt om arbejdsmiljø

Portalen har fået en ny indgang, der hedder ”Rundt om arbejdsmiljø”. Her findes de artikler, som handler om arbejdsmiljøarbejdet:

Feedback modtages gerne

Hvis du har nogle kommentarer til den nye portal eller måske ønsker og idéer, så er du meget velkommen til at skrive til webteamet@vfa.dk

Af Ida Marie Winge

Oprettet d. 27. jan 2016