Innovative arbejdspladser får mere tilfredse medarbejdere

Arbejdspladser, der inddrager medarbejderne i at udtænke nye løsninger, kan opnå højere kvalitet, større effektivitet og mere tilfredse medarbejdere. Det viser nye tal fra Innovationstesten.dk, som netop er lanceret.

Hvor god er jeres arbejdsplads til at finde nye og bedre måder at løse jeres opgaver? Hvilken værdi skaber det, og hvad gør andre arbejdspladser, der ligner jeres?

Svarene kan du nu få fra et nyt online-værktøj, som Center for Offentlig Innovation (COI) har udviklet. Innovationstesten.dk viser, hvordan den enkelte arbejdsplads placerer sig i forhold til andre af samme slags, når det kommer til evnen til at tage nye løsninger i brug. 

Enhver politiker eller offentligt ansat kan dermed få et personligt og anonymt billede af, hvor ens kommune eller arbejdsplads placerer sig, og hvad man kan lære af andre.

- Vores ambition er på en enkel og interaktiv måde at skabe en konkret inspiration for de enkelte arbejdspladser i kommunerne, i regionerne og i staten. De kan nu for første gang  se, hvordan der arbejdes med innovation på andre offentlige arbejdspladser, der ligner dem selv, siger Ole Bech Lykkebo.

- På innovationstesten.dk vælger brugeren nemlig frit, hvem ens egne svar skal sammenlignes med. Det kan være kommunal børnepasning, regional sundhed, statslig administration eller en anden af i alt 15 muligheder, forklarer han. 

Samarbejde er afgørende

Det nye digitale tilbud baserer sig på Innovationsbarometret, verdens første statistik over innovation i den offentlige sektor, som COI har udviklet sammen med Danmarks Statistik og Center for Forskningsanalyse.

Det repræsentative spørgeskema har svar fra 1.255 arbejdspladser, og man kan ifølge Center for Offentlig innovation se nogle tendenser. 

- Vi har målt værdien af innovation i forhold til flere forskellige bundlinjer. Vi kan eksempelvis se, at halvdelen af de offentlige innovationer har medført øget medarbejdertilfredshed, siger han, og fortsætter:

- Vi kan desuden se, at arbejdspladser med en anerkendende organisationskultur oftere er innovative. Vi kan ganske vist ikke påvise en direkte årsagssammenhæng, men det er da et interessant mønster. Derimod er det sikkert og meget markant, at medarbejdernes bidrag og samarbejdet på tværs af arbejdspladsen konkret fremmer 4 ud af 5 innovationer, der lykkes, siger Ole Bech Lykkebo, chefkonsulent i Center for Offentlig Innovation.

Test din arbejdsplads her

 

Om Innovationsbarometret

Innovationsbarometeret er verdens første statistik om offentlig innovation.

Det er udarbejdet af Center for Offentlig Innovation (COI) i samarbejde med Danmarks Statistik og Center for Forskningsanalyse ved Aarhus Universitet.

Se konkrete eksempler, gode råd og hovedtal

Af Charlotte Aagaard Knudsen

Oprettet d. 22. jan 2016