Transportmidler

Der er fire forskellige forebyggelsespakker, som har fokus på typiske arbejdsmiljøproblemer i branchen; dårlige arbejdsstillinger og tunge løft samt fokus på at være fysisk aktiv, spise sundt og kvitte cigaretter.

Brug forebyggelsespakkernes drejebøger som inspiration til at forbedre jeres arbejdsmiljø

Det er op til jer, om I vil gennemføre hele forløbet eller vælge nogle af løsningerne eller værktøjerne i den valgte drejebog. Det anbefales at gennemføre hele forløbet for at maksimere eventuelle arbejdsmiljøgevinster fra drejebogen.

Bagerst i drejebøgerne er der forskellige faktaark, der beskriver de værktøjer m.m., som I kan bruge undervejs i forløbet.

Forebyggelsespakke: Organisering af værkstedet

Denne pakke har fokus på at organisere værktøj, reservedele, materialer og hjælpemidler og at smide det ud, som ikke bruges. Det giver mere plads at arbejde på og bedre mulighed for at bruge hjælpemidler, som giver færre tunge løft og dårlige arbejdsstillinger.

 

Forebyggelsespakke: Skrot tunge løft og dårlige arbejdsstillinger

Denne pakke har fokus på at benytte hjælpemidler til at løfte tunge genstande, aflastning når arbejdsopgaver indebærer dårlige eller fastlåste arbejdsstillinger, variation i arbejdet, samt hvordan værkstedet indrettes bedst muligt. Desuden vil træning med træningselastikker mindske belastningen på jeres muskler og led.

 

Forebyggelsespakke: Rygestop

Denne pakke har fokus på at holde op med at ryge og hjælpe hinanden med at blive sundere gennem et rygestopkursus på ca. 10 timer, som tilbydes gratis i kommunerne.

 

Forebyggelsespakke: Sund auto

Denne pakke har fokus på at blive stærkere i de muskler, som bruges mest, og at spise sundere. Dette sker ved at lave elastikøvelser samt at spise sundt sammen i en frokostklub. Denne pakke har fire instruktionsvideoer, som skal bruges i forløbet.

 

Gå tilbage til oversigten over forebyggelsespakker

Oprettet d. 12. okt 2016