Nærings- og nydelsesmidler

Der er to forskellige forebyggelsespakker, som har fokus på de typiske arbejdsmiljøproblemer i branchen: tunge løft og dårlige arbejdsstillinger.

Brug forebyggelsespakkernes drejebøger som inspiration til at forbedre jeres arbejdsmiljø

Det er op ti jer, om I vil gennemføre hele forløbet eller vælge nogle af løsningerne eller værktøjerne i den valgte drejebog. Det anbefales at gennemføre hele forløbet for at maksimere eventuelle arbejdsmiljøgevinster fra drejebogen.

Bagerst i drejebøgerne er der forskellige faktaark, der beskriver de værktøjer m.m., som I kan bruge undervejs i forløbet.

Forebyggelsespakke: Gode rutiner aflaster kroppen

Denne pakke har fokus på at få ændret arbejdsrutiner og dermed undgå belastende arbejdsstillinger, fx når sække, kasser og dunke håndteres. For at gøre det lettere at vælge de arbejdsrutiner, der skal arbejdes på, indeholder drejebogen bl.a. en spørgeguide og forbedringsforlag.

 

Forebyggelsespakke: Elastiktræning til nærings- og nydelsesmiddelindustrien

Denne pakke har fokus på at styrke kroppen og lindre smerter og ubehag i nakke og skuldre ved brug af træningselastikker.

 

 

 

Arbejdsmarkedets parter og øvrige relevante parter har været inddraget i forbindelse med udviklingen af forebyggelsespakken.

Gå tilbage til oversigten over forebyggelsespakker

Oprettet d. 12. okt 2016