Vi siger aldrig nej til kurser og ny viden

Kompetenceudviklingen hos arbejdsmiljøfolkene er vigtig for alle på arbejdspladsen. Og arbejder man i 3F er det en helt naturlig del af ens arbejdsliv.

Som ansat i en fagforening forventes det, at man er opdateret med den nyeste viden indenfor arbejdsmiljøområdet. 

- Vi skal jo være på niveau med dem, vi repræsenter. Det forventes af os. Og hvis vi ikke er det, vil vi miste vores troværdighed. Derfor er det også en helt naturlig del af vores arbejde at tage på kurser og få ny viden.  I 3F har vi vores egen uddannelse indenfor arbejdsmiljø, og den gør vi flittigt brug af. Og uanset hvad en medarbejder måtte ønske ny viden indenfor, så siger jeg aldrig nej, siger formanden i 3F Frederikshavn Morten Dahlberg.

Særligt ansvar for ansatte i en fagforening

Det er ikke kun ledelsen på arbejdspladsen, der kommer med forslag til kompetenceudvikling. 

- Medarbejderne kommer selv og beder om relevante kurser, og de er selv opsøgende på hvilke kurser, der er relevante for dem at komme på. Og det er også sådan, det skal være. Vi er en fagforening, og vi er derfor helt naturligt interesserede i arbejdsmiljøområdet. Det er en rigtig stor del af vores daglige arbejdsområde. Og de fagligt ansatte har derfor også selv et ansvar for at blive opdateret med ny viden, siger Morten Dahlberg.

Et forbillede og en almindelig arbejdsplads

En fagforening fungerer som et forbillede for andre arbejdspladser. Alligevel skal de ansatte huske, at 3F også er en helt almindelig arbejdsplads.  

- Udfordringen for os er, at vi hele tiden husker, at vi godt nok er en fagforening, men vi er også en helt almindelig arbejdsplads. Der kan lige såvel opstå problemer her som på fabrikken henne om hjørnet, og det skal vi være klædt på til at tackle, siger faglig sekretær Gitte Christiansen. 

Oprettet d. 15. jul 2015