Tager hånd om problemerne med det samme

Hyppige møder om arbejdsmiljøet har reduceret de årlige arbejdsmiljødrøftelser til en formalitet. De egentlige problemer tages der hånd om med det samme.

Hos 3F i Frederikshavn er de årlige arbejdsmiljødrøftelser næsten en formalitet. Det egentlige arbejde foretager de nemlig løbende. 

- Naturligvis afholder vi den lovpligtige årlige arbejdsmiljødrøftelse helt efter bogen. Men der er ikke de helt store ting at tage op og heller ikke de store overraskelser, for vi holder så tæt øje med arbejdsmiljøet, at vi holder møder hver måned.

De månedlige møder ligger altid lige inden bestyrelsesmødet, så hvis der skulle dukke store problemstillinger op, så kan det straks komme videre til bestyrelsesniveauet, siger Morten Dahlberg, som er formand i 3F i Frederikshavn.

Flere møder, men mindre arbejde

De årlige arbejdsmiljødrøftelser fungerer som en slags opsamling på hele årets arbejde. De hyppige møder giver nemlig mindre arbejde. 

- Jeg har jo erfaringer både med de årlige arbejdsmiljødrøftelser og de månedlige arbejdsmiljømøder, som vi har nu, og jeg oplever, at der er mindre arbejde ved at holde mange møder. Problemerne når ikke at vokse sig så store, og det er nemmere at holde fokus på grund af de mange møder, siger Morten Dahlberg.

Kort vej til handling

Beslutningerne følges hurtigt op af handlinger, og det mærker medarbejderne.

- Ledelsen er meget lydhør overfor os. Og det giver os som medarbejdere et naturligt engagement i at skabe et godt arbejdsmiljø. Vi ved jo, at det nytter noget at sige noget,” siger faglig sekretær Gitte Christiansen.

En lille arbejdsplads

Problemer kan fylde meget på en lille arbejdsplads.

- Vi er kun 20 ansatte, så hvis der af en eller anden årsag er opstået et dårligt psykisk arbejdsmiljø eller andre problemer, så kan det virkelig mærkes. Og det er faktisk også årsagen til, at vi har valgt en model med månedlige møder. Hvis der opstår problemer af nogen art, så skal de løses her og nu. Vi er afhængige af hinanden, og af at samarbejdet mellem os fungerer. Så det kan ikke vente, forklarer Morten Dahlberg. 

Oprettet d. 15. jul 2015