Kompetenceudviklingen følger virksomhedens behov

Centralt styret kompetenceudvikling fungerer godt på DS Smith Packaging.

I emballagevirksomheden DS Smith i Grenaa er alle medlemmer af AMO blevet sendt afsted på de samme kompetenceudviklende kurser. 

- Jeg oplever, at mange af vores AMO-folk har været lidt usikre på, hvordan de skulle håndtere det med at finde kurser til kompetenceudvikling. Derfor har jeg ofte valgt at træffe beslutning om, hvilke kurser vi skulle på. Jeg har valgt at følge Arbejdstilsynets anbefalinger, og det betød, at vi sidste år tog på kursus i  psykisk arbejdsmiljø, forklarer leder af arbejdsmiljøudvalget Ninus Seistrup.

Fagforeningerne tilbyder også kurser.

- Medarbejdernes respektive fagforeninger tilbyder også kurser, og når der er et kursus, der er relevant for en medarbejder, så tager vi imod det, siger arbejdsmiljørepræsentant Gunnar Søby.

Alle får samme viden

Det har en stor fordel, at alle medlemmer af AMO får den samme viden.

- Når vi eksempelvis tager samlet af sted og får viden om det psykiske arbejdsmiljø, så fungerer det rigtigt godt, at alle ved noget om emnet. Det betyder, at vi får nogle helt andre diskussioner, end hvis to af folkene havde været afsted og kom hjem og informerede os andre, forklarer Ninus Seistrup. 

Virksomhedens behov

Konkrete problemstillinger på virksomheden kan også have betydning for, hvilke kurser medarbejderne bliver sendt afsted på.

- Vores virksomhed har gennemgået store forandringer de senere år, og det er ikke alle medarbejdere, der har det lige godt med det. Derfor har vi skulle ”klæde” vores folk på til at håndtere de problemer, som opstår i forbindelse med forandringsprocesser. Derfor har vi valgt at tage på kursus i forandringsprocesser, forklarer Gunnar Søby.

Det er jo en vurderingssag

- Det er naturligvis vores vurdering, at der er behov for et kursus i forandringsprocesser, men vi har jo heldigvis en tæt kontakt til vores medarbejdere, som gør os i stand til at træffe de rigtige beslutninger, siger Ninus Seistrup, der endnu ikke har fundet ud af hvad dette års kompetenceudvikling skal handle om. 

Oprettet d. 15. jul 2015