Godt samarbejde er afgørende

Kvaliteten af arbejdsmiljøorganisations arbejde afgøres af, hvor godt de involverede samarbejder, mener man hos DS Smith i Grenaa.

I emballagevirksomheden DS Smith i Grenaa har samarbejdet i arbejdsmiljøorganisationen ikke altid været problemfrit.

- Jeg har oplevet at skulle arbejde med nogle arbejdsmiljørepræsentanter, der af den ene eller anden årsag ikke rigtig havde tid eller interesse for det arbejde, vi skal udføre. Og så kan det godt være svært at få samarbejdet til at glide fornuftigt. Interesse for området er et fælles udgangspunkt, som bare skal være i orden. Nu har vi fået nogle andre arbejdsmiljørepræsentanter, og de fungerer rigtig godt, siger chef for arbejdsmiljøudvalget Ninus Seistrup.

Kaffe og æblekage

Hyggelige rammer om mødet er en start.

- Vi mødes over æblekage og kaffe, og så sørger vi for at holde en god tone, også selvom der indimellem er behov for at give folk et lille puf i ryggen. Det kan jo godt være, at der indimellem er nogle, som ikke lige får fulgt op på en opgave, men så må man sige det på en pæn måde,” siger Ninus Seistrup.

Erfaringsudveksling

Erfaringsudveksling fra fabrik til fabrik skaber forståelse for, at vi har brug for hinanden.  

- Vi bruger hinanden som sparringspartnere, når vi skal finde løsninger på problemstillinger. Det kan jo være, at en anden del af firmaet har oplevet det samme og fundet en løsning, vi kan kopiere. Det er en rigtig god måde at løse problemer på. Jeg tror også, det er meget væsentligt, at vi fortæller hinanden om, hvad vi går og arbejder med i de forskellige afdelinger af virksomheden. Inspiration og sparring skaber forståelse for hinanden, og det knytter os sammen, siger arbejdsmiljørepræsentant Gunnar Søby. 

Fri tone

En god tone og et blik for hinandens indsats er også vigtige elementer i et godt samarbejde.

- Man skal føle sig fri til at sige det, man mener. Og det gør folk her. Der kan sagtens både blive givet kritik og ført diskussioner, bare det bliver gjort i en god tone. Og så synes jeg, at det er næsten lige så væsentligt, at vi har blik for hinandens indsats. Jeg forsøger i hvert fald at rose arbejdsmiljørepræsentanterne, når der er grund til det. Det virker motiverende og positivt, siger Ninus Seistrup.

Oprettet d. 15. jul 2015