Godt arbejdsmiljø er en strategi i sig selv

Fra ledelse til medarbejder skal der arbejdes hårdt på at få et godt arbejdsmiljø. Kun hvis alle trækker i samme retning, kan resultatet blive godt nok, mener man hos DS Smiths fabrik i Grenaa.

Udenfor DS Smiths fabrik i Grenaa står et skilt, som skaber stolthed indadtil i virksomheden. ”400 dage uden arbejdsulykker”, står der på skiltet. 

- Vi er meget stolte af, at der nu står 400 dage på skiltet. Der er blevet kæmpet hårdt for det i hele firmaet, fra top til bund. Et godt arbejdsmiljø indgår i firmaet strategi for at være en attraktiv virksomhed. Hvem vil ikke gerne arbejde et sted, hvor de har et godt arbejdsmiljø og overskud til at passe på deres medarbejdere, siger arbejdsmiljørepræsentant Gunnar Søby.

Sikkerhed står øverst på dagsordenen

- På alle Samarbejdsudvalgsmøder er arbejdsmiljø og sikkerhed på dagsordenen. Der bliver aldrig indkøbt en ny maskine til virksomheden, uden at den er vurderet grundigt i forhold til sikkerhed og arbejdsmiljø. Og er den dyreste maskine bedre, så tager vi den. Sådan er det bare her, og det sender et klart signal til os alle om, at arbejdsmiljøet er en vigtig del af vores hverdag, siger chef for arbejdsmiljøudvalget Ninus Seistrup.

Uønsket besøg

Firmaets øverste ledelse i England har også sendt et klart signal om, at de ikke går på kompromis med sikkerheden. 

- Vi har en regel om, at hvis der er fire ulykker på et år, så får vi besøg af ledelsen fra England. Og så skal man altså stå til regnskab for situationen. Det har jeg prøvet i min tid, og det er ikke et besøg, man har lyst til at få,” siger Ninus Seistrup.

Signalværdi

Det er dog ikke kun ris fra den øverste ledelse, der har en stor signalværdi, ros betyder ligeså meget. 

- Når ledelsen fra England er på besøg i virksomheden og går rundt med arbejdsmiljørepræsentanterne, har det en kæmpe signalværdi til alle de ansatte om, at arbejdsmiljøet bliver taget alvorligt. Og for os som arbejdsmiljørepræsentanter er det meget motiverende – også når vi får ros. Det betyder rigtig meget, for vi bruger jo mange kræfter på det, fortæller Gunnar Søby.

Oprettet d. 15. jul 2015