Følger op på mål løbende

På Institut for Molekylærbiologi og Genetik på Aarhus Universitet er de omkring 20 mennesker omkring bordet, når instituttets arbejdsmiljøudvalg er samlet. Og det er både til den årlige arbejdsmiljødrøftelse og de fire faste årlige møder.

- Vi har valgt at samles alle sammen, selvom vi er mange. Ligesom vi også har bygningsservice med hver gang vi mødes. På den måde sikrer vi, at vi hører noget fra alle hjørnerne af instituttet hver gang, fortæller arbejdsmiljørepræsentant Ulla Birk Henriksen.

10 fokusområder

I øjeblikket har instituttet omkring 10 punkter og fokusområder, de arbejder med.

- Vi har for eksempel fokus på vores handske-kittel politik, evakuering af bygninger, substitution af kemikalier og opstramning af procedure for udlevering af nøgler, fortæller Ulla Birk Henriksen.

Mål og fokusområder i arbejdsmiljøarbejdet bliver fastsat på den årlige arbejdsmiljødrøftelse, men der bliver også fulgt løbende over året.

- Mål og resultater ikke kun noget vi taler om på den årlige arbejdsmiljødrøftelse, men noget vi tager løbende i arbejdsmiljøudvalget. Vi har en rullende to-do liste og følger derfor løbende op på aktiviteterne og justerer ind hver gang vi mødes, fortæller arbejdsmiljørepræsentant, Ulla Birk Henriksen.

Faste procedurer

Faste procedurer er i det hele taget en vigtig faktor i arbejdsmiljøarbejdet på Institut for Molekylærbiologi og Genetik, fortæller Ulla Birk Henriksen.

- Udover de faste møder i arbejdsmiljøudvalget laver vi halvårlige arbejdsmiljørundgange i laboratorierne, og derudover fylder introduktion af nye medarbejdere meget i vores arbejdsmiljøarbejde. Vi har mange nye studerende og forskere ind og ud af laboratorierne hele tiden, derfor har vi i arbejdsmiljøarbejdet haft meget fokus på, hvordan vi kan oplære de nytilkomne i, hvordan de skal overholde sikkerhedsreglerne i laboratoriet, siger hun. 

Læs mere om arbejdsmiljøarbejdet på Aarhus Universitet

Oprettet d. 15. jul 2015