Engagerer sig i hinandens problemstillinger

Et godt samarbejde udvikles af gode snakke, hvor man viser interesse for hinandens synspunkter og problemstillinger, mener man i 3F Frederikssund.

3F i Frederikssund er en lille arbejdsplads, og samarbejdet blandt arbejdsmiljøfolkene fungerer helt uformelt. 

Vi er kun 20 ansatte, der er fordelt tre forskellige steder i Danmark; Frederikshavn, Læsø og Skagen. Hver af afdelingerne har forskellige problemstillinger, og her er det helt afgørende, at vi engagerer os i hinandens problemstillinger og indgår konstruktiv i at finde løsninger. Det er vi blevet rigtig gode til, og en del af årsagen til det er, at vi holder hyppige møder. Vi mødes en gang om måneden, så vi er faktisk i tæt kontakt med hinanden, siger formanden i 3F Frederikshavn Morten Dahlberg.

En sund samarbejdskultur

En tæt kontakt betyder også en fri og afslappet atmosfære, hvor specifikke problemer kan ofte lede til generelle overvejelser.

- Vi har lige haft en diskussion om, hvorvidt vi skal have overfaldsknapper sat op hos vores sagsbehandlere. Diskussionen kom op fordi medarbejderne i Skagen havde haft et par uheldige oplevelser. Det gav faktisk anledning til en god snak om, hvorvidt vi er en serviceorganisation eller sagsbehandlere. Vi får mange gode diskussioner, og det mener jeg, er, fordi vi har skabt en sund samarbejdskultur, siger Morten Dahlberg.

Det er nemt

Samarbejdet forløber nemt, og opgaverne løses løbende i hverdagen.  

- Jeg oplever, at samarbejdet omkring arbejdsmiljøet fungerer godt og nemt. Vi siger det, vi har på hjertet, og så finder vi løsninger i fællesskab. For nyligt har vi afprøvet forskellige stole, og når vi har fundet en løsning, som vi synes fungerer, så køber vi dem, og så er det problem løst. Der bliver taget hånd om de problemer, der opstår. Og alle bidrager, siger faglig sekretær Gitte Christiansen.

Oprettet d. 15. jul 2015