Videngrundlag

Temaets videngrundlag tager afsæt i en afdækning af national og international forskningsfaglig viden om vold og trusler om vold på arbejdspladsen.

Videngrundlagsnotatet er udarbejdet af Aut. Cand. Psych. PhD Lars Peter Sønderbo Andersen, Arbejdsmedicinsk Klinik, Herning. Forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Københavns Universitet har været inddraget i udarbejdelsen af notatet.

Læs Videngrundlag om vold og trusler om vold på arbejdspladsen. Videncenter for Arbejdsmiljø, 2012. (pdf)

Videngrundlaget er opdateret og udvidet ultimo 2015. (pdf)

Sidst opdateret d. 19. jan 2016

Værktøjer

Se alle

God praksis

 • Venlig indretning dæmper gemytterne

  Gamle stolerækker og lysstofrørene i venteområdet er skiftet ud med små sidde-nicher, blødt lys og sågar en elektrisk pejs. En ny indretning af Akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital er en del af et projekt, som er med til at minimere risikoen for trusler og vold.

  Læs mere
 • Buschauffører lærer at trække vejret dybt

  Chaufførerne på nogle af Arrivas busruter har lært at afværge konflikter med passagerer og medtrafikanter ved hjælp af den japanske kampsport ’Aikido’.

  Læs mere
 • Hver dag planlægges til mindste detalje

  Detaljerne tæller i botilbuddet Lyngdal, når personalet håndterer de 15 beboere. En ny pædagogisk tilgang og skræddersyede handleplaner for hver enkelt af de psykisk udviklingshæmmede beboere har fået antallet af voldsregistreringer til at rasle ned, og sygefraværet er halveret.

  Læs mere
Læs mere