Hvor mange er stressede?

Hver syvende dansker føler sig stresset ifølge den nyeste undersøgelse. Arbejdet er den hyppigst angivne årsag til stress.

15,6 procent er ofte stressede

I den nyeste danske undersøgelse af arbejdsmiljø og helbred (NFA 2016) angiver 15,6 pct. af deltagerne, at de har følt sig stresset ’hele tiden’ eller ’ofte’ indenfor de seneste to uger.

Deltagerne er blevet spurgt til deres egen følelse af stress, og ikke til fx objektive symptomer på stress. Svarene afhænger derfor af, hvordan den enkelte forstår og tolker begrebet stress.

Infografik om stress - Arbejdsmiljø og Helbred 2016

Læger, kasseassistenter og socialrådgiver er mest stressede

Blandt de grupper, der særligt ofte føler sig stressede, er  læger, kasseassistenter og socialrådgivere. Blandt de der sjældent føler sig stressede er, jord- og betonarbejdere, lastbilchauffører, brandmænd og elektrikere.

Jobbet er den hyppigste årsag til stress

Den hyppigste årsag til stress er ifølge undersøgelsen arbejdet. For de der angiver, at de har følt sig stresset ofte eller hele tiden, er arbejdet for 94,9 procents vedkommende en del af årsagen. 54,4 procent angiver udelukkende arbejdet som kilde til deres stress, mens 40,5 procent angiver, at det er en kombination af arbejde og private forhold, der har gjort dem stressede. Kun 4,9 procent angiver privatlivet som den vigtigste kilde til stress.

Kilde: Undersøgelsen Arbejdsmiljø og helbred i Danmark 2016, NFA 2016

Få mere viden om stress:

 

Sidst opdateret d. 13. jul 2017

Værktøjer

Se alle

Love og regler

Se alle

God praksis

Læs mere