Dilemmafilm: Psykisk sårbar medarbejder ansat i fleksjob

 

Dilemmafilmen foregår på en mellemstor privat arbejdsplads et sted i Danmark, hvor der lige er blevet ansat en ny medarbejder i et fleksjob.

Der er fire scener i filmen, som skal ses i den rigtige rækkefølge. Efter hver film stiller chefpsykolog Michael R. Danielsen fra Psykiatrifonden et par spørgsmål, der kan bruges som oplæg til en dialog på arbejdspladsen.

Scene 1: Vi får en ny kollega

Kollegaerne Tom og Morten er ansat i en trykkerivirksomhed, der er præget af travlhed. De har netop fået besked om, at de får en ny medarbejder, der bliver ansat på nedsat tid i fleksjob.  

Scene 2: Signe har nogle særlige behov

Fleksjobberen Signe vælger ofte at spise sin frokost alene, for det har hun det bedst med. Men kollegerne forstår ikke helt hendes valg.   

Scene 3: Opfølgningssamtale hos lederen

Efter en måned på arbejdspladsen kommer fleksjobberen Signe til samtale hos sin leder. Signe vil gerne have noget mere ansvar, men lederen er bekymret for hvor meget Signe kan klare.  

Scene 4: Travlhed i produktionen

Der er travlt på arbejdspladsen, og det giver nogle udfordringer for kollegerne, når flexjobberen Signe ikke kan arbejde ekstra tid for at nå det hele.   

 

Oprettet d. 12. jan 2016

Værktøjer

Se alle

Love og regler

Se alle

God praksis

 • Fra syg af stress til nye opgaver

  Planlægning af vagter efter behov og oplæring i et tilpasset tempo. Det er hovedingredienserne i det praktikforløb, stressramte Charlotte Skelmose er i på restaurant Dronning Louise i Esbjerg. Opgaver, der før var uoverskuelige, klarer hun nu.

  Læs mere
 • Social ansvarlighed giver stolte medarbejdere

  I Holstebro-virksomheden Creativ Company er det en naturlig del af virksomhedskulturen at hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i job. Og det er guld værd for arbejdsmiljøet.

  Læs mere
 • Succes med ansatte på særlige vilkår

  I produktionsvirksomheden Dantherm er autister og ADHD´ere velkomne. Her har 9 medarbejdere et fysisk eller psykisk handicap. Mangfoldigheden har givet fabriksarbejder Jette Jensen en større arbejdsglæde.

  Læs mere
Læs mere