Hjemmearbejdspladsen

Arbejdsmiljøloven gælder også for distancearbejde. Det betyder, at arbejdsgiveren også hjemme hos dig selv har ansvaret for, at arbejdsforholdene er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige.

For hjemmearbejdspladser gælder de samme regler som for kontorarbejdspladsen, hvis du udfører skærmarbejde i hjemmet regelmæssigt. Regelmæssigt vil sige i gennemsnit mindst én arbejdsdag om ugen.

Skærmbekendtgørelsen gælder, hvis du regelmæssigt arbejder mindst 2 timer ved skærmen de dage, hvor du arbejder hjemme,  og det tidsmæssigt svarer til mindst en dag om ugen, og du i øvrigt arbejder ved skærm mindst 2 timer dagligt.

Reglerne om inventar, belysning og andre hjælpemidler gælder altså også på din hjemmearbejdsplads.

Sikkerhedsorganisationen på din arbejdsplads kan - efter aftale med dig - komme hjem og tjekke forholdene, hvis du har hjemmearbejde én dag om ugen eller derover. Du kan fx få rådgivning om indretning af arbejdspladsen.

Distancearbejdspladsen er også en del af virksomhedens arbejdspladsvurdering (APV).

 

Gode råd til indretning af hjemmearbejdspladsen:

  • Indgå klare aftaler om hvordan og i hvilket omfang udstyret må udnyttes til privat brug. Herunder om adgangen er begrænset til medarbejderen, og om der må installeres nye programmer og spil på computeren.

  • Tag stilling til datasikkerheden, inden der oprettes hjemmearbejdspladser. Det handler bl.a. om sikker datatransmission, lagring og sikkerhedskopier/backup.

 

Sidst opdateret d. 9. aug 2016

Værktøjer

Se alle

Love og regler

Se alle