Opslagstavler dæmper larmen

 
Lyddæmpende plader på vægge og lofter har været med til at sænke støjniveauet i Havdrup Skoles skolefritidsordning. Nu er lunten blevet længere hos både personale og børn.

Konstant støj gav frustrationer

Tidligere var det næsten umuligt for både børn og voksne at kommunikere i SFO’en i Havdrup, fordi larmen var massiv. Den konstante støj var jævnligt med til at øge frustrationerne hos de ansatte og gøre det svært at holde den gode tone i arbejdsdagen. 

Lydisolerende plader lagde dæmper på støjen

I stedet for at klage sin nød til Solrød Kommune og vente på, at den gjorde noget ved problemet, valgte SFO-ledelsen selv at tage initiativ til at finde en løsning. Derfor tog man kontakt til en virksomhed med speciale i støjdæmpning og bad dem om at give et tilbud, som man derefter præsenterede for kommunen. Det virkede. 

En ny form for lydisolerende plader har lagt en tiltrængt dæmper på den værste, daglige larm.  De lyddæmpende plader på væggene ligner til forveksling almindelige, hvide opslagstavler.

Lokal kulturrevolution

Håbet er, at den forbedrede akustik på sigt kan være med til ikke bare at øge trivslen, men også at skabe en helt ny kultur mellem børn og voksne. 

Sidst opdateret d. 25. marts 2013
 
Mere aktuel viden

Kalender
Se kommende arrangementer.

Se hvad andre gør
Se eksempler fra virksomheder, der har forbedret deres arbejdsmiljø.

Forskningsrapporter
Hold dig orienteret om den nyeste forskning inden for arbejdsmiljøområdet. 

 


Konference
Den internationale konference om trivsel på arbejdspladsen holdes i København fra den 26. - 28. maj 2014.
 
Seneste kommentarer på hjemmesiden
  • Arbejdsliv for personer med sygdomme i skjoldbruskkirtlen undersøges
    Fik i 2010 konstateret lavt stofskifte. Er behandlet med Eltroxin siden. Får blodprøver hver 3 md. Tal rigtig fine - MEN personen har det ikke fint. Har det præcis som inden Eltroxin. Det er kun mine tal der er blevet bedre - så er jo lægen glad. Har nu endelig fået "lov" at prøve Liothyonin. Håber ...
  • Dobbelt op på straf for farlig kørsel ved vejarbejde
    kære venner
    jeg kan garantere jer for at MAX han er ægte , kig jer rundt i trafikken og se den ene kassevogn efter den anden komme blæsende forbi unden hensyn til andre og helst fire meter bag den foran kørende , de skal jo slappe af mens de kører , derfor kan jeg kun støtte at prisen er sat op...
 
Fra stress til trivsel
Arbejdsmiljøbutikken
Stress rammer individuelt, men skal løses i fællesskab.
 
Forebyg vold på jobbet
Arbejdsmiljøbutikken
Få viden og værktøjer til at håndtere vold på arbejdspladsen.
 
Skab gode forandringer
Arbejdsmiljøbutikken
Sådan skaber I en god forandring med fokus på et godt psykosocialt arbejdsmiljø.
 
 

Videncenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | 2100 København Ø | Telefon 39 16 53 07 | Fax 39 16 52 01 | videncenter@vfa.dk

Videncenter for Arbejdsmiljø er en del af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø CO2 Neutral